Vacatures

Tuinchef

Als tuinchef geeft u dagelijks leiding aan de vrijwilligers van de historische tuin. U draagt zorg voor de teelt en de oogst van alle gewassen in de tuin, maar ook voor het bijhouden van alle opstanden, zoals de oude fruitmuren en de verschillende typen kassen. Op basis van een vastgesteld teeltplan zorgt u dat alle benodigde werkzaamheden worden uitgevoerd. U stuurt een team van in totaal dertig vrijwilligers aan, waarbij er elke dag een andere groepssamenstelling is. Gemiddeld zijn er ongeveer acht vrijwilligers per ochtend. Als tuinchef weet u de groep van vrijwilligers te binden en u bevordert tevens een goede samenwerking met de overige museumvrijwilligers.

Bekijk hier de voledige functieomschrijving.

Rondleider

Het museum verzorgt op verzoek rondleidingen voor groepen van 10 tot 20 personen. Als rondleider zorg je voor ontvangst van de groep en voor uitleg van het programma. Daarna leid je de groep rond. Een rondleiding duurt ongeveer één uur. Met de ontvangst erbij ben je ongeveer 1,5 uur bezig met één rondleiding. Je maakt deel uit van een team van (uiteindelijk) 15 rondleiders en je zal gemiddeld eens per twee weken opgeroepen worden (in overleg).

Bekijk hier de voledige functieomschrijving.

Medewerker Catering

Als medewerker catering verzorg je de bediening van de individuele gasten die iets willen nuttigen. Tevens zorg je ervoor dat de pantry, het verkooppunt, de gastenplekken en de apparatuur steeds schoon zijn. Er is professionele apparatuur aanwezig om dit werk optimaal te kunnen doen. Je werkt nauw samen met de gastvrouw/-heer en suppoost. Verder zijn er groepsbijeenkomsten waar drank en hapjes verzorgd worden, en tevens is het mogelijk om als groep een lunch te nuttigen. Ook daar kan je voor ingeschakeld worden.

Bekijk hier de voledige functieomschrijving.

Suppoost

Als suppoost zorg je ervoor dat bezoekers zich op hun gemak voelen. Je bevindt je vooral in de presentatieruimtes en de museumtuin. Je beantwoordt eventuele vragen en geeft informatie over het museum en de tentoonstellingen. Tevens controleer je dat bezoekers zich niet misdragen. In deze functie werk je nauw samen met de gastvrouw/-heer aan de balie en met de medewerker catering.

Bekijk hier de voledige functieomschrijving.

Activiteitenbegeleider

Het museum organiseert activiteiten die aansluiting hebben met het verhaal van het museum. Het gaat o.a. om speciale themadagen, workshops, lezingen en kinderactiviteiten. Soms bedoeld om een breed publiek te trekken, andere keren is het bedoeld voor specifieke groepen, waarbij het zowel om gratis als betaalde deelname kan gaan. In een klein nieuw team worden de activiteiten bedacht en vervolgens tot uitvoering gebracht. Daar kunnen andere vrijwilligers van het museum zonodig aan meehelpen.

Bekijk hier de voledige functieomschrijving.

Meer informatie:

E-mail:info@westlandsmuseum.nl
Telefoon: 0174 – 62 10 84