Preload Image 1 Preload Image 2 Preload Image 3 Preload Image 4
 • Museum
 • klok
 • Tuin
 • Archief

Activiteitenkalender

Hier hebben we alle geplande activiteiten voor u op een overzichtelijke wijze op een rijtje gezet

Januari

Klaverjaswedstrijd


In de maanden oktober tot en met april organiseert het Westlands Museum eens per maand klaverjaswedstrijden. Die vinden over het algemeen plaats op de derde donderdag van de maand. De datums zijn:

 • - donderdag 19 oktober
 • - donderdag 16 november
 • - donderdag 14 december (= 2e donderdag vd maand)
 • - donderdag 18 januari
 • - donderdag 15 februari
 • - donderdag 15 maart
 • - donderdag 19 april (marathon)

Deze middagen kunt u gezellig klaverjassen en tussen de drie rondes door het museum en de historische tuin bezoeken. Voor de winnaars zijn leuke prijzen te winnen.

De kaartwedstrijd begint steeds om 13.30 uur; inschrijven kunt u vanaf 13.00 uur. Het inschrijfgeld is € 4,00 en is inclusief bezoek aan het museum en een kop koffie of thee. Inschrijving is voor iedereen vrij en u hoeft zich niet vooraf aan te melden. U vindt het museum aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk. Telefoon: 0174 – 62 10 84.

Februari

Historische Westlandse filmbeelden

Op zondag 4 februari staat het Westlands Museum in het teken van de historische film. In maar liefst twee filmzalen kunt u genieten van mooie beelden van het oude Westland. Uit de rijke collectie filmbeelden is een mooie compilatie gemaakt die in de vaste filmzaal getoond wordt. De filmmiddag biedt een uitgelezen kans voor jong en oud om kennis te maken met het Westland van vroeger.

Het museum aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk is open van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt voor volwassenen € 5 en voor 65-plussers € 4. Kinderen en houders van een museumkaart kunnen gratis naar binnen.

Vogelhuisjes timmeren

Op woensdag 28 februari kunnen kinderen ouderwets aan de slag in het Westlands Museum. De stoerste jongens en meiden (8-12 jaar) kunnen deze middag onder begeleiding een mooi vogelhuisje timmeren, dat ze mee naar huis mogen nemen om in de tuin de plaatsen. Wat is er leuker om vogels aan en af te zien vliegen om hun jongen te voeden? De planken zijn al op maat gezaagd, dus de kids kunnen zich concentreren op het vastspijkeren van de onderdelen. Daarna mogen ze hun huisje mooi versieren.

Aan deze activiteit zijn kosten verbonden in verband met het gebruik van de materialen (€ 7,00 per kind). Elke deelnemer krijgt een heerlijk glaasje fris. Bovendien kunnen de kinderen na afloop nog lekker doorspelen op de familiezolder van het museum. Het kistjes timmeren start om 14.00 uur. Vooraf aanmelden is benodigd; dat kan op emailadres info@westlandsmuseum.nl. Begeleiders van de kinderen betalen de normale entree (museumkaarthouders en donateurs kunnen gratis naar binnen).

Maart

Historische boekenmarkt


Op zaterdag 10 en zondag 11 maart is er in het Westlands Museum aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk een historische boekenmarkt. Op de markt worden tweedehands historische boeken aangeboden, waarbij de nadruk ligt op antiquarische boeken met als onderwerp de Westlandse geschiedenis en de ontwikkeling van de tuinbouw. Maar ook boeken over omliggende dorpen en steden zijn in het assortiment te vinden. In totaal worden er meer dan 1000 boeken voor een zacht prijsje aangeboden. De boekenmarkt is op beide dagen te bezoeken van 13.00 – 17.00 uur en de toegang tot de markt is gratis.

Expositie Jaap Binnendijk


Vanaf zaterdag 24 maart is in het Westlands Museum een expositie over Jaap Binnendijk te bezichtigen. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk en vindt plaats in de Wagenschuur van het museum. De in 1895 geboren Binnendijk was een enthousiaste amateurtekenaar die vele plekjes in het Westland heeft getekend. Zijn tekenstijl was opvallend gedetailleerd, waardoor vaak kleine elementen van gebouwen zijn terug te vinden. Vooral in de jaren 50 en 60 ging hij regelmatig op pad om mooie plekjes en herkenbare dorpsgezichten op papier te zetten.

Voor deze expositie zijn tekeningen van Jaap Binnendijk beschikbaar gesteld door de Oude Kerk in Naaldwijk, maar ook door vele particulieren. Ze geven een prachtig beeld weer van het Westland in vroeger tijden. Bij veel tekeningen is een foto van diezelfde situatie in deze tijd gevoegd, zodat bezoekers geholpen worden in het herkennen van de plek.

April

Halve klaverjasmarathon in museum


Op donderdag 19 april vindt de jaarlijkse halve klaverjasmarathon in het Westlands Museum plaats. Voor de winnaar en de nummers twee en drie zijn er mooie prijzen te winnen, maar er zijn ook prijzen voor de 6 rondewinnaars. De wedstrijd begint om 10.00 uur, waarbij er drie rondes vóór de lunch en drie rondes na de lunch worden gespeeld. Tussen de rondes door kunt u het museum en de historische tuin bezoeken.

Het inschrijfgeld is € 15 en dat is inclusief de uitgebreide lunch en de koffie in de ochtend en middag. Vanwege bestelling van de lunches dient u zich van te voren aan te melden. Dat kan tot en met vrijdag 14 april, telefonisch: 0174 – 62 10 84 of per e-mail: info@westlandsmuseum.nl.

U vindt het museum aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk.

Workshop Tekenen

Tot en met 1 juli is in het Westlands Museum de expositie "Jaap Binnendijk tekenaar van het Westland" te bewonderen. Het bezoeken van de tentoonstelling is al meer dan de moeite waard, maar voor wie zelf aan de slag wil, wordt een workshop "Tekenen als Jaap Binnendijk" in het museum georganiseerd. Deze workshop worden begeleid door professionele kunstenaars van Creatief Centrum ’t Atelier uit Naaldwijk. Je leert in twee uur hoe je met potlood en oostindische inkt net zulke mooie tekeningen kan maken als Jaap Binnendijk deed.

Er zijn workshops voor volwassenen en voor kinderen. Ze starten om 14.00 uur en duren tot 16.00 uur. De datums van de workshops zijn als volgt:

Volwassenen: Kinderen:
zondag 22 april woensdag 2 mei
zondag 13 mei woensdag 23 mei
zondag 17 juni woensdag 14 juni

Dankzij financiële ondersteuning vanuit het fonds "Kleine Culturele Initiatieven", kunnen de kosten voor deelname zeer laag zijn: € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen (9-13 jaar). Betaling bij aanvang van de workshop.

Aanmelding kan via email: info@westlandsmuseum.nl.

Vermeld daarin uw/je naam, de voorkeursdatum en eventueel een reservedatum. Let op: u/je dient een bevestiging te krijgen, want vol = vol.

Mei

Kistjes timmeren voor kinderen


Woensdag 6 mei kunnen kinderen aan de slag in het Westlands Museum. De stoerste jongens en meiden (8-12 jaar) kunnen deze middag onder begeleiding een ouderwets tomatenkistje timmeren, dat ze mee naar huis mogen nemen. De planken zijn al op maat gezaagd, dus de kinderen kunnen zich concentreren op het vastspijkeren van de planken en latten. Daarna mogen ze hun kist mooi versieren.

Aan deze activiteit zijn kosten verbonden in verband met het gebruik van de materialen (€ 7,00 per kind).

Elke deelnemer krijgt een heerlijk glaasje fris. Bovendien kunnen de kinderen na afloop nog lekker doorspelen op de familiezolder van het museum. Het kistjes timmeren start om 14.00 uur. Vooraf aanmelden is benodigd; dat kan op emailadres info@westlandsmuseum.nl.

U vindt het museum aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk. Telefoon: 0174 – 62 10 84.

Juli
Augustus
September
Oktober
 • 05-10-2017Museum gesloten
November
December